Caută
Close this search box.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională și legea carantinei votată de Parlament, contestând internarea obligatorie pentru 48 de ore. Reacția premierului

orban

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională și legea carantinei adoptată de Parlament, contestând măsura internării obligatorii pentru 48 de ore. Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că această acțiune a Renatei Weber reprezintă un „atac împotriva intereselor fundamentale ale României”.

După ce 3 săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare sau de carantinare a pacienților diagnosticați ca fiind pozitiv, mii de cetățeni, pe lângă asta n-am avut nicio posibilitate să luăm nicio măsură pentru a izola persoanele de contact, după ce s-a văzut ce efecte dramatice a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege care a fost adoptată de Parlament în urma deciziei CCR, tot la sesizarea Avocatului Poporului. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care personal nu o înțeleg, iar persistența în a ataca legi fundamentale care permit Guvernului și autorităților sanitare să lupte împotriva epidemiei și să protejeze viața și sănătatea cetățenilor mie deja mi se pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat Ludovic Orban.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a depus, vineri, la Curtea Constituțională o excepție de neconstituționalitate a art. 8 alin. (3)-(9) cu referire la sintagma „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare” și a art. 19 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Renate Weber contestă articolele din lege care se referă la internarea obligatorie a pacienților cu COVID-19 într-o unitate sanitară pentru 48 de ore și la detașarea personalului medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri