Caută
Close this search box.

Belarus: Sute de oameni au participat la înmormântarea unui tânăr protestatar

Sute de persoane au venit duminică, în oraşul Gomel, din Belarus, la înmormântarea unui tânăr care a fost arestat în timpul protestelor împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi apoi a murit la spital, relatează dpa.

La fotografiile tânărului de 25 de ani. Alexander Vikhor, au fost ataşate baloane.

Foto: belarusfeed.com

Mama sa acuză poliţia pentru moartea tânărului, care suferea de o boală de inimă. El a fost arestat pe 9 august, când aveau loc alegerile prezidenţiale, în timp ce mergea la prietena lui şi a murit la spital în custodia poliţiei.

Poliţia a confirmat decesul abia miercuri şi a precizat că medicii legişti vor stabili cauza decesului.

De la alegerile prezidenţiale controversate de duminică trecută au avut loc proteste în întreaga ţară împotriva conducerii autoritare a lui Aleksandr Lukaşenko, care se agaţă de putere de un sfert de secol. Mulţi contestă afirmaţia sa că a câştigat detaşat al şaselea mandat în fruntea statului duminica trecută.

Acţiuni majore sunt aşteptate în cursul după-amiezii în capitala Minsk, dar şi în alte oraşe ale ţării. Sâmbătă a avut loc o altă înmormântare, a unui protestatar care a murit la Minsk. Potrivit autorităţilor acestuia i-a explodat în mână un dispozitiv exploziv pe care voia să-l arunce asupra forţelor de ordine. Mulţi se îndoiesc însă de versiunea oficială a evenimentelor care au dus la moartea lui.

Oraşul Gomel este situat în sud-estul fostei republici sovietice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri