Caută
Close this search box.

Bijuterii de 40.000 de euro s-au evaporat din declaraţia de avere a lui Piedone

piedone

Din ultima declaraţie de avere a lui Cristian Popescu Piedonecandidat la Primăria Sectorului 5, au dispărut bunuri în valoare de 40.000 de mii de euro. Fostul edil al Sectorului 4 deţinea, în urmă cu patru ani, bijuterii, obiecte şi timbre care împreună însumau 40.000 de euro.

Astfel, potrivit declaraţiei de avere din 2016, în perioada în care era primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone era moştenitorul bijuteriilor familiei în valoare de 20.000 de euro, a unei colecţii de obiecte vechi şi timbre de 15.000 de euro şi al unei colecţii de pendule şi ceasuri de buzunar de 5.000 de euro.

În declaraţia de avere din anul 2020, Cristian Piedone lasă necompletată secţiunea bunurilor, de tipul bijuteiilor şi obiectelor de artă.

Declaraţia de avere din anul 2016:

Declaratie de avere Piedone 2016

Sursa: integritate.eu

Declaraţia de avere din anul 2020:

Declaratie de Avere Piedone 2020
Sursa: integritate.eu

Contactat de Ziare.com, Cristian Popescu Piedone a refuzat să spună ce s-a întâmplat între timp cu bunurile de preţ. Acesta susţine că, în ultimii patru ani, nu a mai deţinut funcţii în administraţia publică locală, ceea ce nu îl obliga să justifice destinaţia bunurilor. „Sunt bunurile mele. Dacă nu mai apar, nu mai sunt. Au trecut patru ani de zile. Nu am mai avut nimic cu administraţia locală, nu am fost funcţionar public.”

De asemenea, Piedone a declarat că Doru Iuga, fostul director OTV condamnat pentru pedofilie, despre care se scrie în presă că i-ar fi consilier de campanie, nu lucrează pentru el.

Piedone a fost condamnat în decembrie 2019, în prima instanţă, la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv. Decizia nu este definitivă, aceasta fiind, de altfel, atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri