Caută
Close this search box.

Bogdan Despescu, legături vechi, din Buzău, cu Marcel Ciolacu

bogdan despescu

Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a refuzat să comenteze declaraţiile şefilor Poliţiei privind întâlnirea acestora cu liderii clanului Duduianu, susţinând că nu ştie ce au spus. Însă Ciolacu are legături vechi şi strânse cu Bogdan Despescu, pe care l-a protejat în mai multe situaţii.

Despescu a organizat o conferinţă de presă, în care a refuzat însă să răspundă la întrebările jurnaliştilor. În spaţiul public au apărut imagini cu momentul în care reprezentanţi ai Poliţiei se întâlnesc cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian.

„Existau date şi informaţii că la procesiune erau aşteptate să participe aprox. 3.000 de persoane. Această situaţie putea să conducă la răspândirea epidemiei şi riscul unor acte de violenţă. În săptămâna respectivă, structurile MAI au organizat mai multe acţiuni pentru descurajarea escaladării conflictului. Nu fugim de responsabilitate.

Sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în acelaşi mod activităţile progranate. Instata a respins solicitarea de a efectua 33 de percheziţii imobiliare. În acest context, pentru siguranţa cetăţenilor Capitalei, am solicitat devansarea funeraliilor şi am cerut reprezentanţilor Bisericii sprijin în acest scop. Modul în are ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficientă metodă pentru a preveni incidente. Poliţia Română nu a negociat aplicarea legii.

Repet, nu fugim de responsabilitate, încercam să fim raţionali şi să punem pe primul loc siguranţă cetetanului şi nu imaginea noastră”, a spus Despescu.

Întrebat despre aceste declaraţii, Ciolacu a susţinut că nu le-a urmărit. El s-a grăbit să paseze responsabilitatea asupra lui Marcel Vela, ministrul de Interne.

„Sunt îngrijorat de ceea ce se întâmplă şi mai ales cu acest dublu limbaj cu ‘sunt cu ochii pe voi’ şi de fapt ei sunt într-o frăţie cu interlopii. O singură întrebare mai am şi eu pentru domnul ministru Vela, dacă se poate, eu ştiu că ministrul de Interne organizează alegerile, aşa e într-un stat democratic. Domnul ministru Vela este candidat la Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi candidat la Consiliul Local Caransebeş. Dacă vi se pare normal, asta este democraţia şi România normală pe care preşedintele Iohannis ne-a fluturat-o”, a afirmat Marcel Ciolacu la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Ciolacu are însă legături strânse cu Bogdan Despescu. Despescu provine din Buzău, unde a fost inspector şef adjunct al Poliţiei Buzău până în 2006. Buzău, oraşul în care Ciolacu conduce organizaţia PSD de ani de zile şi în care a avut funcţii de prefect şi viceprimar.

De alfel, Despescu este născut în localitatea Nehoiu din Buzău, unde îşi avea cartierul general sirianului Omar Hayssam, unul din partenerii de vânătoare ai lui Marcel Ciolacu.

Relaţiile strânse dintre Ciolacu şi Despescu au fost confirmate şi de Dan Bucura.

„Dacă aveţi vreo problemă, vreun reproş, ceva cu MAI… adresaţi-vă lui Ciolacu de la PSD! Da, aţi auzit bine!! Sau încercaţi la Tudose, fostul premier PSD, actualmente ProRomania! V-aş trimite şi la Omar Hayssam, dar ăla e puţin prins…

Da, oameni buni, începând de ieri avem un secretar de stat proaspăt uns la MAI! Chestorul Bogdan Despescu e alesul! Al doilea om din Interne!”, a scris Dan Bucura pe Facebook în noiembrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri