Caută
Close this search box.

Brașov, printre cele mai grav afectate județe de epidemia de COVID

covid-19

Județul Brașov rămâne printre cele mai grav afectate de epidemia de COVID-19. Din cele 1.345 de cazuri raportate astăzi, 55 au fost înregistrate în Brașov. În această situație, spitalele sunt pline, iar autoritățile sanitare au început să trimită pacienți în județele vecine.

„Suntem într-o situație mai deosebită și soluțiile nu pot să se bazeze numai pe o singură unitate sanitară. Este normal să ai și o colaborare cu alte unități sanitare și este normal ca lumea să înțeleagă că situația este una de excepție și soluțiile sunt unele de excepție”, a declarat Raed Arafat.

Guvernul va dota noua Secţie modulară ATI din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov cu echipamente necesare pentru tratarea bolnavilor COVID în stare gravă, scrie publicația Bună Ziua Brașov. Aflat în vizită de lucru în Brașov. șeful DSU a declarat că primul pacient critic ar putea fi tratat aici la sfârșitul lunii august. „Echipament este, există ventilatoare, există injectomate, monitoare, nu se pune problema de echipamente”.

În total, până joi, pe teritoriul României au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri