Caută
Close this search box.

Când se votează moțiunea de cenzură. Ce au stabilit liderii PSD

moţiunea de cenzură

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, pe care PSD a anunțat că o depune pe 14 august a fost amânată.

Tot pe 14 august voiai să o şi citească astfel încât săptămâna viitoare să dea votul pe această moţiune şi practic cei din PSD voia să-i trimită pe cei din guvernul Orban acasă.

Acest lucru nu se va mai întâmpla potrivit unor surse din Partidul Social Democrat, a anunţat România TV. Negocierile făcute de cei din PSD nu au dat încă rezultate, nu au cele 233 de voturi necesare pentru dărâmarea Guvernului.

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu vrea ca această moţiune de cenzură să fie votată abia după congresul din 22 august. Astfel că, abia săptămâna viitoare sau chiar peste două săptămâni să fie depusă moţiunea de cenzură, în condiţiile în care vor reuşi cei din PSD să negocieze astfel încât să aibă voturile necesare pentru dărâmarea guvernului.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat în luna iulie că la jumătatea lui august ar urma să fie depusă moţiunea de cenzură la adresa actualului Executiv.
Potrivit lui Romașcanu, PSD susţine ideea unui guvern de uniune naţională care să organizeze cele două runde de alegeri programate pentru acest an, dar nu exclude nici ideea unui guvern politic, alături de cei care vor sprijini demersul social-democraților.

„În mod normal, moţiunea de cenzură ar trebui să se întâmple destul de repede. (…) Deci, undeva probabil că la mijlocul lunii august ar trebui să avem această moţiune de cenzură. Noi am sperat să nu fim obligaţi să depunem moţiune de cenzură în stare de alertă, dar această prelungire constantă fără votul Parlamentului a stării de alertă poate să aibă această justificare din păcate pentru Guvern, aceea de a se ţine de poziţiile pe care le au”, a adăugat reprezentantul socială-democraţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri