Premierul Ludovic Orban a făcut declarații extrem de importante, luni, cu privire la data la care noul an școlar va începe, având în vedere pandemia de coronavirus.

Întrebat când va începe școala, premierul Ludovic Orban a declarat că aceasta va începe în condițiile pe care le va permite evoluția pandemiei.

”Există un grup de lucru interministerial, coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluare a infrastructurii, evaluare a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt.

Suntem într-o analiză foarte serioasă, pentru că nu pot să creezi o previziune astăzi care previziune să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Noi pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil.”, a declarat acesta.

Când se va anunța varianta. Premierul a fost întrebat când va anunța varianta aleasă. Acesta a spus că totul depinde de datele pe care le vor avea.

”Atunci când vom avea toate datele necesare pentru a furniza informație corectă, o informație care să permită elevilor, profesorilor, cadrelor didactice, părinților să se pregătească pentru deschiderea anului școlar.”, spune Orban.

Premierul a menționat de faptul că a alocat bani pentru tablete.

”Am alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziționarea numărului de tablete care ar rezulta din centralizarea făcută de Ministerul Educației prin inspectoratele școlare. Este vorba de 250.000 de tablete. Licitația este în curs. Așteptăm să se finalizeze această licitație pentru a putea distribui tabletele.”, mai spune premierul.

Întrebat dacă școala fizică ar putea începe în județele cu un număr mic de cazuri, acesta a declarat că, momentan, nu are astfel de informații.

Grila de salarizare a anului 2022 prevedea ca salariile profesorilor să fie majorate dar pandemia de coronavirus a dat totul peste cap. Întrebat dacă acestea vor mai fi majorate, Orban a declarat că atunci când Guvernul va avea o decizie, o va face publică.

154 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =