Caută
Close this search box.

Casa Regală spaniolă a confirmat că fostul monarh Juan Carlos se află în Emiratele Arabe Unite

juan carlos de bourbon

Fostul rege spaniol Juan Carlos, care a părăsit Spania la începutul lunii august pe fondul scandalurilor de corupție în care era implicat, se află în Emiratele Arabe Unite, a confirmat luni Casa Regală a Spaniei citată de AFP și BBC.

Fostul monarh în vârstă de 82 de ani „a călătorit în Emiratele Arabe Unite în 3 august și a rămas acolo”, a anunțat un purtător de cuvânt al Casei Regale, fără a oferi detalii suplimentare.

Juan Carlos anunțase în 3 august că i-a comunicat fiului său, regele Felipe al VI-lea, cu privire la „decizia chibzuită” de a pleca să trăiască în afara Spaniei, ca urmare a repercusiunilor publice ale „unor evenimente trecute” din viaţa sa privată.

Fostul rege este suspectat că ar fi primit 100 de milioane de dolari de la Arabia Saudită în 2008, procurorii Curții Supreme din Spania declanșând o anchetă pentru a stabili dacă acesta a încasat un comision pentru ca unor societăţi spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina.

Destinația lui Juan Carlos după ce acesta a părăsit Spania a provocat numeroase speculații dar ziarul spaniol ABC a relatat în 7 august că un avion privat ce se îndrepta spre Abu Dhabi a făcut o escală în orașul Vigo din nord-vestul Spaniei pentru a-i lua pe Juan Carlos, patru bodyguarzi și o altă persoană.

La sosirea în capitala Emiratelor Arabe Unite acesta și anturajul său au fost transportați cu elicopterul la hotelul Emirates Palace deținut de statul din Golf, potrivit ABC, un cotidian pro-monarhie spaniol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri