Caută
Close this search box.

Ce reguli impune Spania la deschiderea şcolilor

Copiii vor trebui să poarte tot timpul masca la şcoală de la vârsta de șase ani în Spania, a anunţat guvernul ţării, care intenţionează să redeschidă şcolile, în ciuda unui nou val al epidemiei Covid-19.

„Folosirea măştii va fi obligatorie, în general, de la 6 ani, indiferent de menţinerea distanţei”, a declarat ministrul Educaţiei, Isabel Celaa.

Ea a spus că scopul guvernului este de a aduce copiii înapoi în şcoli şi de a nu mai folosi învăţământul la distanţă, aşa cum au făcut la sfârşitul ultimului an şcolar. „Ne dorim prezenţa tuturor elevilor”, a adăugat ea.

În ultimele zile, ele 17 provincii din Spania au anunţat măsurile pe care le iau pentru protecţie, iar lipsa de coordonare între acestea a provocat critici în toată ţara. Cantabria (nord), în special, a stârnit controverse anunţând purtarea unei măşti de la 3 ani.

În general, în toate provinciile, copiii vor trebui să menţină o distanţă de siguranţă de 1,5 m, dar cei mici vor sta doar cu alţi elevi din clasa lor, ceea ce le va permite să se joace între ei fără a respecta această distanţă şi va face mai uşor de urmărit cazurile de contaminare.

Şcolarii trebuie să se spele pe mâini de cel puţin 5 ori pe zi, iar dimineaţa când ajung în clasă le va fi luată temperatura.
Şcolile au fost închise la mijlocul lunii martie în Spania, ţara care a impus una dintre cele mai stricte blocaje din lume.
În ultimele 14 zile, Spania a înregistrat 190 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, de departe cea mai mare rată din Uniunea Europeană. Numărul total de cazuri a depăşit 400.000 în această săptămână, iar numărul de spitalizări şi decese a crescut brusc. Epidemia a ucis oficial aproape 29.000 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri