Caută
Close this search box.

Ce s-a întâmplat cu primii pacienți cu COVID-19, din Wuhan, care au supraviețuit

wuhan

Mulți dintre primii pacienți cu COVID-19 din Wuhan – locul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus – au rămas cu probleme de sănătate, chiar și la trei luni după ce au fost externați, conform unui noi studiu.

Mai exact, potrivit studiului, mulți dintre primii pacienți cu COVID-19 din Wuhan au rămas cu probleme cu plămânii, la trei luni după ce au fost externați din spital.

Potrivit unui studiu realizat de doctorul Peng Zhiyong, managerul secției de terapie intensivă de la Spitalul Zhongnan, arată că 90% dintre primii pacieni cu COVID-19 din Wuhan încă se recuperează, conform The Mirror.

Același studiu a arătat că unul din zece dintre primii pacienți cu COVID-19 din Wuhan nu mai are anticorpii necesari pentru a se lupta cu noul coronavirus, în cazul unei noi îmbolnăviri.

Aceste persoane se plâng de lipsă de energie, iar 50% dintre ele au simptome de depresie – se simt marginalizați de societate și nu își pot relua viața normală pe care o aveau înainte de pandemia de coronavirus.

Doctorul Peng și-a început studiul în luna iulie și a urmărit 107 pacienți, cu vârsta medie de 59 de ani, care au fost diagnosticați cu COVID-19 și pneumonie și au fost intubați în prima etapă a pandemiei de coronavirus.

Un studiu similar din Beijing a arătat câ mai mulți pacienți cu vârste de peste 65 de ani care au avut nevoie de internare la terapie intensivă, din cauza COVID-19, încă au nevoie de suplimentare cu oxigen. Mulți dintre ei nu și-au recuperat simțul gustului sau pe cel al mirosului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri