Cel puţin 24 de persoane au murit în atacul de la o închisoare din estul Afganistanului. Atacul comis de teroriști ISIS a fost declanșat duminică și continua luni dimineaţa, au anunţat autorităţile locale citate de presa străină.

În închisoarea din Jalalabad sunt deţinuţi numeroşi talibani şi membri ai ISIS. Duminică seara a devenit ţinta unui atac masiv. O bombă a explodat la poarta închisorii, după care un grup de atacatori înarmaţi au deschis focul asupra forţelor de securitate.

Un deputat local a spus că în atac sunt implicaţi circa 30 de militanţi, iar închisoarea găzduieşte circa 2000 de deţinuţi.

Un purtător de cuvânt al provinciei a precizat că trei militanţi au fost ucişi în atacul iniţial şi ciocnirile din cursul nopţii, care s-au soldat cu moartea a cel puţin 21 de civili şi membri ai forţelor de securitate. Alte 43 de persoane au fost rănite.

Poliţia, asistată de forţele speciale, încearcă să-i recupereze pe deţinuţii fugiţi din închisoare în haosul creat. Până luni la prânz ora locală fuseseră recapturaţi circa 1000.

Atacul a avut loc a doua zi după ce serviciile de informaţii afgane au anunţat că forţele speciale au ucis un comandant de rang înalt din Statul Islamic în apropiere de Jalalabad.

182 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here