Un medicament tradițional chinezesc, Lian-Hua Qing-Wen, ar fi utilizat în mai multe țări, inclusiv în România, pentru tratarea pacienților cu forme ușoare și medii de COVID-19, potrivit unui comunicat oficial al Ambasadei Chinei la Manila.

Potrivit ambasadei, capsula Lian-Hua Qing-Wen este fabricată de unul dintre cei mai renumiți producători de medicamente tradiționale chinezești (TCM) din China, Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical Co. Ltd., medicamentul fiind înregistrat oficial ca TCM în Filipine.

„Capsula Lian-Hua Qing-Wen este un tratament anti-COVID-19 aprobat pentru cazuri ușoare și moderate în China și a fost, de asemenea, utilizat oficial în Hong Kong și Regiunea Administrativă Specială Macao a Chinei, Brazilia, Indonezia, Canada, Mozambic, România, Thailanda, Ecuador, Singapore și Laos”, a comunicat Ambasada Chinei în Filipine.

Totuși, acest leac chinezesc nu apare între medicamentele vândute pe piața din România și nici în protocolul de tratament aprobat de Ministerul Sănătății pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.

G4Media.ro a cerut Ministerului Sănătății lămuriri despre comunicatul Ambasadei Chinei, iar atunci când ministerul va răspunde vom publica punctul de vedere al acestuia.

Sursa: Rador

119 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =