Caută
Close this search box.

Copilaşii din Iaşi nu au murit din cauza strugurilor. De ce au sfârşit în chinuri cumplite

Un copil de un an şi jumătate şi fratele său de trei ani din Iaşi au murit sâmbătă, în chinuri cumplite.

Ipoteza că tragedia ar fi fost provocată de faptul că au mâncat struguri stropiţi nu se confirmă. Ar putea fi o substanţă cu toxicitate foarte mare, cum ar fi o otravă pentru rozătoare.

„Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie, şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro. Un vecin a declarat pentru publicaţia citată că mama copiilor nu ar fi chemat medicii de la primele semne de intoxicaţie.

În stomacul unuia dintre copii a fost găsită o substanţă de culoare rozalie şi la nici unul dintre ei nu s-au găsit urme de struguri.

„După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare.

Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie, şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi.

Determinarea exactă a substanţei care a cauzat moartea celor doi copii va fi însă un proces de durată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri