Caută
Close this search box.

Costel Alexe, candidatul PNL la CJ Iaşi, acuză atacuri murdare ale USR, împreună cu PSD, la adresa PNL

Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, candidatul PNL la Consiliul Judeţean Iaşi, critică, într-un comunicat transmis luni, faptul că reprezentanţii filialei ieşene a USR au refuzat să facă o alianţă împotriva PSD, dar şi că în ultima perioadă s-au dedat la atacuri, împreună cu social-democraţii, la adresa PNL.

„PSD este o relicvă a trecutului şi pe măsură ce îi fuge vizibil pământul de sub picioare, devine un partid cu apucături tot mai radicale, mai peremiste. Pe acest fundal, nenumăraţi lideri de opinie, jurnalişti sau activişti civici au afirmat că este nevoie de unirea forţelor politice ale PNL şi USR pentru a deposeda de tot PSD de putere.

O colaborare corectă USR cu PNL reprezintă pentru foarte multă lume o astfel de variantă politică şi care ar trimite PSD în derizoriu probabil pentru totdeauna. Da, PNL îşi doreşte să scape de toate relicvele radioactive ale PSD. Este motivul pentru care suntem deschişi la colaborare, mereu am fost. Inclusiv în momentul în care am preluat guvernarea ne-am întors privirile spre USR pentru a colabora.

Probabil şi din cauza proximităţii alegerilor prezidenţiale, colegii de la USR au dorit să urmeze o cale proprie”, spune în ministrul Mediului. Costel Alexe, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, citat de Agerpres.

Alexe, care este şi preşedintele PNL Iaşi, susţine că a purtat negocieri cu USR încă din 2019. însă acestea au eşuat.

„Deschiderea noastră nu a rămas doar la stadiul din toamna anului 2019, noi am lăsat deschise căile de negociere cu USR în permanenţă. Dacă s-au iscat tensiuni, acestea au fost punctuale şi trecătoare, iar PNL le-a considerat aspecte fireşti ale politicii. (…)

Care este situaţia, mai exact? În primul rând, singura temă a USR la Iaşi este să atace PNL. Oraş care va atinge în curând cifra de 500.000 de locuitori şi judeţ care va ajunge repede la 1 milion de locuitori, dominat de decenii de PSD, şi totuşi singura ţintă a USR este PNL. Nici măcar nu mai este o luptă electorală, este o obsesie la care noi, cei din PNL, nu răspundem.

În al doilea rând, la Iaşi PSD este pe cale să devină istorie după ce l-au susţinut pe Liviu Dragnea până în pânzele albe, după ce au dominat politic judeţul vreme de 28 de ani şi, peste toate, după ce au făcut praf orice era bun şi nu au fost în stare să ducă la capăt nici un alt proiect.

În al treilea rând, şi poate cea mai neaşteptată situaţie pentru cei mai mulţi, USR şi PSD nu se atacă deloc. Ambele sunt concentrate cu atacuri asupra PNL, cu lovituri murdare şi minciuni jenante la adresa mea. (…)

Nicăieri în ţară nu mai este aşa, o astfel de alianţă informală între PSD şi USR cu scopul de a lovi în candidaţii PNL la primărie şi la consiliul judeţean”, spune Costel Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri