Lucian Romașcanu a fost suspendat din PSD nu pentru că a jignit jurnaliștii, ci pentru că „și-a dat prea multă importanță” când a fost deranjat că aceștia îl așteaptă pe șeful partidului, Marcel Ciolacu, în loc să vină la conferința de presă susținută de el, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Dl Romașcanu pretinde, în comunicatul ulterior incidentului, că se afla înt-un spațiu privat și într-o conversație privată. Nu știu cum poate să spună asta.

Dl Romașcanu se afla în sala de conferințe a partidului, care este plătită cu banii noștri, ai cetățenilor, cu zecile de milioane de euro pe care le încasează de la bugetul de stat PSD. Prin urmare nu e un spațiu privat, nu era pe terasa locuinței sale.

Există o contradicție logică, socratică, în ceea ce a spus dl Romașcanu.

A spus: o să ia o p*** în c** toți. Acei toți fiind jurnaliștii. De ce s-a referit la introducerea organului sexual masculin în orificiul digestiv inferior, când era mult mai nimerit să vorbească despre orificiul bucal, care reprezintă instrumentul de lucru al jurnalistului?

E normal ca un om simplu să folosească un astfel de limbaj. Fiecare poate să folosească astfel de expresii în afara spațiului public. Nu e normal însă ca domnul acesta să facă afirmația respectivă într-un spațiu plătit de cetățeni și să facă această afirmație cu privire la jurnaliștii care își făceau meseria.”, a declarat CTP.

„După aceasă exprimare, în comunicat, dl în cauză vorbește depre respectul pe care îl are pentru jurnaliști. A spus: lucrez de 20 de ani în această industrie, adică ne batem pe burtă cu dl Romașcanu, care e un fel de jurnalist, așa.

Nu! A lucrat în industria de buzițe botoxate, craci și bârfe. A fost manager. Și acum ne spune că a lucrat în presă, cum ar veni e jurnalist, ca noi, așa, și are respect pentru jurnaliști.

Știți de ce a fost scos din funcția de purtător de cuvânt al partidului? Nici o secundă să nu vă gândiți că a fost o izbucnire morală a domnului Ciolacu: dom’le, nu se poate vorbi în felul ăsta. L-a suspendat, după părerea mea, pentru că și-a dat prea multă importanță acest domn. Ce problemă avea în sală, acolo? Că se duc după șeful dânsului, nu după el. Asta era problema.

Jurnaliștii erau bine-mersi afară și așteptau să ia lumină, să absoarbă, să fie fecundați de înțelepciunea d-lui Ciolacu. Asta a fost problema acestui domn, lăsând la o parte exprimarea. Cum adică, ești nebun, ai o problemă că eu, șeful partidului, sunt în față cu jurnaliștii și că nu vin jurnaliștii la tine și tu comentezi: dar dacă ăla nu zicea ceva, ce făceați?”, se întreabă jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

355 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here