Caută
Close this search box.

Cu ce substanţă ar fi fost otrăvit Aleksei Navalnîi. Ruşii neagă vehement

Aleksei Navalnîi

Medicii ruşi care l-au îngrijit pe Aleksei Navalnîi în timpul spitalizării sale în Siberia au declarat luni că nu au găsit în timpul testelor colinesterază în corpul opozantului rus, în timp ce medici germani au anunţat luni că investigaţiile medicale indică o posibilă otrăvire a acestuia cu un fel de inhibitor de colinesterază, relatează AFP.

”După ce a fost internat la spital, Aleksei Navalnîi a fost testat pe o mare varietate de stupefiante, substanţe sintetice şi medicinale, inclusiv inhibitori de colinesterază. Rezultatele au fost negative”, a declarat pentru agenţiile de presă ruse Aleksandr Sabaiev, toxicolog şef la spitalul de urgenţă nr.1 din Omsk, potrivit Agerpres.

Inhibitorii de colinesterază sunt un grup de compuşi chimici cu o gamă largă de întrebuinţări, de la fabricarea armelor chimice şi a pesticidelor pentru uciderea gândacilor şi până la producerea unor medicamente menite să atenueze simptomele bolii Alzheimer sau a altor forme de demenţă.

Colinesteraza este o enzimă esenţială pentru funcţionarea normală a sistemului nervos al omului, al altor vertebrate şi insectelor.

Substanţele chimice care blochează sau inhibă colinesteraza pot provoca o hiperactivitate în cazul unei multitudini de funcţii umane, conducând la efecte acute multisistemice care pot fi letale.

Unele pesticide, precum organofosfaţii sau carbamaţii, inhibă colinesteraza. Aceste produse chimice pot fi în unele situaţii otrăvitoare pentru om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri