Caută
Close this search box.

Cu cine joacă echipele româneşti în calificările pentru Europa League

europa league

CFR Cluj va juca în turul 3 preliminar al Europa League, după ce a fost eliminată în runda secundă a calificărilor Champions League de Dinamo Zagreb, scor 2-2 (5-6, după loviturile de departajare).

Însă formația lui Dan Petrescu putea obține chiar mai mult, explică DigiSport.

Două dintre cele 10 echipe de pe ruta campioanelor, care au fost eliminate în turul 2 preliminar al Ligii, au avut șansa de a se califica direct în play-off-ul Europa League. Este vorba despre Tirana (Albania) și Ludogorets (Bulgaria), acestea fiind stabilite prin tragere la sorți.

Calificare automată a celor două echipe a fost provocată de pandemia de coronavirus, care a dat peste cap programul și formatul obișnuit al competițiilor europene.

În aceste condiții, CFR Cluj va juca în turul 3 preliminar al Europa League, adversara urmând să și-o afle marți, 1 septembrie, de la ora 14:00. Campioana României va fi cap de serie în această fază și va întâlni o câștigătoare din turul 2 preliminar al Europa League.

FC Botoşani va evolua, pe teren propriu, cu Shkendija (Macedonia), în turul al doilea preliminar al Ligii Europa, s-a stabilit, luni, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. Întâlnirea va avea loc într-o singură manşă, la 17 septembrie.

FCSB va evolua, în deplasare, cu Backa Topola (Serbia) , în turul al doilea preliminar al Ligii Europa. Backa Topola a ocupat locul 4 sezonul trecut, după Steaua Roşie Belgrad, Partizan Belgrad şi Vojovidna Novi Sad. Acum, după şase etape, este pe locul 10, informează SpotMedia.

Cele mai mari nume care intră în acest tur al competiţiei sunt Tottenham şi AC Milan. Trupa lui Jose Mourinho va juca în deplasare, în Bulgaria, contra lui Lokomotiv Plovdiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri