Caută
Close this search box.

Cum vor autorităţile să reglementeze învăţământul online. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei, Monica Anisie

Guvernul pregăteşte o Ordonantă de Urgenţă pentru reglementarea învăţământului on-line, anunţă Ministerul Educaţiei. Până la deschiderea şcolilor mai este o lună, dar încă este haos.

Mai mult, se află în pregătire un proiect de lege astfel încât fiecare localitate să poată decide individual modul în care se vor desfăşura cursurile în funcţie de numărul de infectări înregistrate în zona respectivă.

O altă măsură pe care o ia în calcul ministrul este posibilitatea angajării şi a personalului nedidactic în învăţământul preuniversitar. Pentru învăţământul on-line, a amintit Anisie, vor fi achiziţionate peste 500.000 de tablete, cu fonduri din diverse surse.

Anisie: Pentru învăţământul on-line, vom lua peste 500.000 de tablete
Monica Anisie a spus că speră ca rectificarea bugetară să fie una pozitivă pentru Ministerul Educaţiei, pe care îl conduce.

„Acum pregătim o ordonanță prin care să reglementăm acest timp de învățare on-line. Pregătim şi un proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Anisie explică de ce este necesară această modificare
De ce este necesară această modificare? Pentru că trebuie să venim cu o măsură clară referitoare la descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, inspectoratelor şcolare şi direcţiilor de sănătate publică.

Prin urmare, avem o modificare referitoare la articolul 38 care va avea următorul cuprins: activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor în unităţile de învăţământ se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii

În zonele din ţară acolo unde nivelul de răspândire a coronavirusului este scăzut, toți elevii vor putea învăța în sălile de clasă, însă acolo unde numărul infectărilor este ridicat, elevii vor învăța și de acasă.

Criteriul de care se ține cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Astfel, guvernul a pregătit trei scenarii, verde, galben şi roşu, anunţat şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri