Caută
Close this search box.

Dan Mircea Cipariu, la lansarea antologiei Agențiadecarte.ro: În ”virtual” există și normalitate, și bun gust

Joi, 27 august 2020, de la ora 19.00, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București (str.Nicolae Crețulescu, nr.8 ), a avut loc Gala 10. AgențiadeCarte.ro, în cadrul căreia a fost lansată antologia 10. AgențiadeCarte.ro, au fost decernate Premiile de Excelență AgențiadeCarte.ro și a avut loc un recital susținut de Maria Raducanu.

Antologia AgențiadeCarte.ro are 414 de pagini, redactate de scriitorii Andra Rotaru și Teodor Dună, cu o copertă semnată de artistul vizual Mihai Zgondoiu și un cuvânt înainte scris de criticul de teatru și universitarul Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București.

Din juriul Premiilor de Excelență AgențiadeCarte.ro au făcut parte actrița Maia Morgenstern, prof.univ.dr. Silviu Angelescu și prof.univ.dr. Ioan Cristescu. Gabriela Adameșteanu, Denisa Lepădatu, Carmen Silvia Musat, George Mihăiță și Ion Mureșan sunt laureații Premiilor de Excelență AgențiadeCarte.ro. Gala a fost prezentată de scriitorul Dan Mircea Cipariu, fondatorul și directorul AgențiadeCarte.ro.

Organizatorii evenimentului au fost asociația Euro CulturArt și Muzeul Național al Literaturii Române din București, cu sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Partener media: Radio România Cultural.

Foto: Agentiadecarte.ro

Pe 1 martie 2010, acum 10 ani, împreună cu scriitoarea Andra Rotaru, cu artistul vizual Mihai Zgondoiu și cu programatoarea Adriana Cocic Lucaciu am lansat AgențiadeCarte.ro. Acum, echipa noastră redacțională este completată de Simona Ioniță, Dorina Cioplea-Văduva, Ana Daniela Ana Daniela Sultana și Tudor Voicu. Dincolo de audiență (peste 1.901.900 de vizitatori unici, în zece ani de activitate), AgențiadeCarte.ro a însemnat și înseamnă un spațiu unde sunt prezente, prezentate și comentate cele mai importante opere și personalități culturale, din toate generațiile și geografiile literare, artistice, culturale și spirituale. Astfel, conform acestui principiu, AgențiadeCarte.ro a fost și este spațiul virtual unde au apărut informații ori cronici despre creatori și autori din tabere diferite, dacă nu chiar adverse. Totul pentru a dovedi că și în ”virtual” există și normalitate, și bun gust”, a declarat scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri