Caută
Close this search box.

”Democrația” la ordin. Un partid nu a fost, pur și simplu, lăsat să candideze la Capitală

prezenţa la vot

După alegerile prezidențiale din iarna anului trecut, atunci când a avut tot felul de probleme, Viorel Cataramă are parte de peripeții și în lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei. Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a invalidat toate candidaturile din partea Mișcării Patrioților Români, astfel că omul de afaceri nu mai are dreptul să intre în cursă.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, acesta cataloghează decizia drept un abuz și anunță că își va căuta dreptatea în instanță. De asemenea, Cataramă pune întreaga situație pe seama faptului că în ultima perioadă a pledat pentru imunizarea în grup ca soluție împotriva noului coronavirus,

„Rog pe toți membrii și simpatizanții noștri să aibă încredere în justiție. Să avem credință că un astfel de abuz va fi sancționat ca atare!”, afirmă afaceristul, care le promite bucureștenilor „o viață normală, cu toate libertățile garantate”.

Lovitură pentru Viorel Cataramă. Candidatura sa la Primăria Capitalei a fost invalidată
„M-am născut, am învățat și am muncit în România. În prezent am o situație materială și o poziție socială solide, fără grija zilei de mâine. Mulţi dintre prietenii și cunoscuții mei mă întreabă de ce nu-mi trăiesc viata liniștit și fericit alături de cei dragi? Sunt întrebări egoiste! Cu toții suntem datori, la un moment dat să facem ceva pentru comunitate, pentru țara noastră, atât cât putem!

În acest an suntem în faţa unei provocări extreme: suspendarea, fără un motiv temeinic, a drepturilor și libertăților fundamentale și instaurarea dictaturii politico-medicale. Sunt singurul politician din Romania, care din martie militez pentru imunizarea de grup, ca armă de luptă eficientă împotriva noului coronavirus.

Asta înseamnă o viata normală, cu toate libertățile garantate. Si, evident, cu sfaturi înțelepte către populație privind igiena, distanțarea fizica și masca de protecție, nimic însă obligatoriu”, a scris Viorel Cataramă pe contul său de Facebook.

Și totuși, rămâne întrebarea: de ce tocmai singurul partid care a ”îndrăznit” să protesteze în Piața Victoriei (cu sau fără argumente, nu contează) a fost interzis, pur și simplu, de la a candida în alegerile pentru Capitală? Nu am văzut niciun comunicat de presă sau ceva de acest gen, în legătură cu interdicția atât de dură aplicată unei mișcări politice pe care nu o cunoaștem și față de care ne situăm într-o totală și perfectă neutralitate, ca și față de celelalte partide (mișcări). Așadar, nu suntem nici pe departe ”avocații” acestei mișcări, cum scriam mai sus nu o cunoaștem deloc și, oricum, suntem convinși că nu ar fi avut niciun fel de șanse de izbândă în alegeri, oricât ar fi candidat! Dar de aici și până la A NU-I LĂSA NICI MĂCAR SĂ CANDIDEZE, e distanță mare. Și nu seamănă deloc a exercițiu democratic. Dimpotrivă. O fi fost vreun ordin, ceva? De unde? (întrebare retorică)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri