Caută
Close this search box.

Doliu și stare de urgență. Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după dezastrul de la Beirut: Suntem alături de poporul libanez

klaus iohannis

UPDATE, 8.57: Ultimul bilanţ indică minimum 78 de morţi şi 4000 de răniţi. Situaţia este dramatică în Beirut, unde spitalele sunt deja pline.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe marți seară, pe Twitter, în care își exprimă solidaritatea cu poporul libanez, după explozia care a zguduit Beirutul.

„Condoleanțele mele profunde familiilor victimelor teribilei explozii din Beirut. Suntem alături de Liban și de poporul libenez în aceste momente grele”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Sute de oameni au fost spitalizați în capitala libaneză, iar autoritățile se tem că numărul morților este uriaș după deflagrațiile cumplite care au zguduit marți Beirutul. Camerele de urgență ale spitalelor sunt deja pline de oameni răniți, iar unul dintre spitalele mari din oraș nu mai poate primi noi pacienți din cauza supraaglomerării dar și pentru că explozia a afectat o parte a clădirii. Bilanțul oficial de până miercuri dimineața era de 73 de morți și circa 3.700 de răniți, dar cifrele vor crește mult în orele și zilele care urmează.

Beirutul a fost decretat ”oraș sinistrat”, s-a declarat stare de urgență pentru 2 săptămâni, precum și doliu național în aceste zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri