Caută
Close this search box.

Donald Trump, anchetat pentru fraudă în declarațiile fiscale

Un procuror din New York a anunţat că îl anchetează pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru posibile fraude de asigurări şi bancare, informează dpa.

Ancheta, care vizează şi compania lui Trump, este mult mai amplă decât altele în care s-a încercat obţinerea declaraţiilor fiscale ale preşedintelui.

Procurorul districtual Cyrus Vance a făcut publică informaţia într-o acţiune în instanţă, argumentând că firma care îi ţine contabilitatea lui Trump trebuie obligată să dea curs unei citaţii privind declaraţiile fiscale ale acestuia, potrivit Agerpres. Citaţia a fost emisă în cadrul unei anchete a unui mare juriu.

Până acum, se credea că obiectivul este expunerea posibilelor plăţi către două femei care au susţinut că au avut relaţii cu Trump, pentru a le cumpăra tăcerea despre legăturile cu fostul magnat al afacerilor imobiliare.

Acţiunea procurorului a urmat unei încercări a avocaţilor lui Trump de a bloca citaţia, săptămâna trecută, pe motiv că este  exagerată şi emisă cu rea-credinţă.

Vance a declarat că avocaţii se bazează pe presupunerea falsă că ancheta este limitată la plăţile pentru discreţia celor două femei; el nu a precizat însă un alt obiectiv.

În întâmpinarea din instanţă, procurorul susţine că în lumina unor ştiri necontestat’ despre „posibila conduită ilegală, în formă extinsă şi continuată”, în Organizaţia Trump, este evident că citaţia are temei legal.

La începutul lui iulie, Curtea Supremă a SUA a respins argumentele lui Trump legate de imunitatea preşedintelui faţă de anchetele penale. Decizia i-a permis lui Vance să solicite declaraţiile fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri