Caută
Close this search box.

Donald Trump despre Beirut: ”Nu a fost accident! Seamănă cu un atentat teribil”

trump

Bilanțul tragic e doar la început. Nu mai puțin de 78 de persoane au murit, în vreme ce alte câteva sute s-au ales cu răni grave și au fost spitalizați de urgență în urma exploziei produse marți, 4 august, într-un port din Beirut. De asemenea, clădirile distruse sau avariate serios, printre care se numără și ambasada României în Liban, completează acest tablou care ne trimite cu gândul la vremurile de război.

În timp ce autoritățile libaneze fac referire la un accident industrial, Donald Trump pune nefericitul incident pe seama unui „atentat teribil”. Ipoteza a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă susținute la câteva ore după deflagrație.

Președintele Statelor Unite ale Americii a precizat, totodată, că experții militari au analizat tragedia din capitala statului aflat pe țărmul estic al Mării Mediterane și i-au comunicat că totul ar fi pornit de la un atentat cu bombă.

Donald Trump pune explozia de la Beirut pe seama unui „atentat teribil”

„M-am întâlnit cu generalii noştri şi se pare că nu a fost un accident industrial. Se pare, în opinia lor, că a fost un atac. A fost un fel de bombă.

Statele Unite sunt pregătite să sprijine Libanul. Vom fi acolo să ajutăm. Pare un atac teribil”, a declarat Donald Trump. Anterior, Mike Pompeo, șeful diplomației americane, a precizat că SUA supraveghează situaţia şi este să furnizeze asistenţă poporului libanez pentru a trece cu bine peste această tragedie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri