Caută
Close this search box.

Două persoane împușcate, la frontiera României

Două persoane dintr-un grup care a agresat un poliţist de frontieră din judeţul Satu Mare au fost împuşcate în noaptea de vineri spre sâmbătă, acestea fiind transportate la Spitalul Judeţean, informează un comunicat de presă al Inspectoratului teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 3:30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţei de Frontieră Petea, aflat în misiune în zona de responsabilitate, pe direcţia localităţii Bercu Nou, a observat la 50 de m de frontieră, pe digul stâng al râului Tur, un autoturism de teren în mişcare, fără plăcuţe de înmatriculare, pe care a încercat să îl oprească.

„S-a procedat la interceptarea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase însă şoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea maşinii. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbaţi, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranţi şi unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un lucrător de-al nostru cu un obiect contondent. S-a procedat la somarea persoanelor prin voce, însă nici de această dată acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Cei cinci bărbaţi au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reţinerea lor, au fost executate şase focuri de armă pe direcţia de deplasare a fugarilor, în urma cărora două persoane au fost rănite”, precizează sursa citată.

Ulterior, s-a declanşat o acţiune la care au participat mai multe echipaje ale poliţiei de frontieră, reuşindu-se găsirea şi reţinerea celor cinci bărbaţi în zona împădurită.

„A fost acordat primul ajutor celor două persoane rănite, totodată ajungând la faţa locului şi echipaje ale ambulanţei, care i-au transportat pe poliţistul de frontieră şi pe cei doi bărbaţi la Spitalul Judeţean Satu Mare, în stare conştientă şi stabilă, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma celor întâmplate, cei cinci bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare”, arată comunicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri