Caută
Close this search box.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a vizitat astăzi Beirutul

Emmanuel Macron

In semn de solidaritate cu Libanul îndoliat de exploziile de marți soldate cu cel puțin o sută de morți și mii de răniți, Emmanuel Macron, președintele Franței, a sosit astăzi la Beirut. Palatul Elysée precizează că liderul de la Paris i-a intâlnit cu această ocazie «pe toți actorii politici ai țării», începând cu omologul său libanez Michel Aoun și premierul Hassan Diab.

Urgența absolută fiind solidaritatea, Parisul a promis o serie de ajutoare. Trei avioane de asistență umanitară au ajuns sau vor ajunge curând la Beirut. Peste 55 de urgentiști și pompieri se află la bord alături de zeci de tone de materiale sanitare.

La Paris, începând cu miezul nopții de miercuri, Turnul Eiffel și-a stins luminile în semn de omagiu pentru toate victimele libaneze. Primărița capitalei franceze, Anne Hidalgo, a promis de asemenea că deblochează un ajutor excepțional de 100.000 de euro pentru Liban.

In general, toată clasa politică franceză, de la extrema stângă la extrema dreaptă, și-a exprimat miercuri totala solidaritate cu Libanul, descris de toți drept «țară prietenă»..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri