Preşedintele PMP, Eugen Tomac, este de părere că moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi nu va trece de votul Parlamentului.

În timp ce toată Europa se concentrează pe măsuri de combatere a crizei generate de coronavirus, cu efectele asociate, în România discutăm de moţiunea de cenzură a PSD. Ţara noastră se află pe marginea prăpastiei (atât economic, cât şi din perspectiva crizei sanitare), iar PSD se pregăteşte să îi dea un brânci fatal„, a scris Tomac, luni, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, „să depui moţiune de cenzură într-o situaţie de urgenţă este un act iresponsabil şi cinic”.

Doar Ciolacu şi ai lui sunt capabili, din raţiuni electorale mărunte, să îşi imagineze că există opţiunea de a suprapune o criză politică peste cea sanitară, economică, socială. Noua conducere a PSD s-a discreditat imediat cum a fost aleasă, alegând să pună partidul deasupra românilor şi deasupra ţării. Moţiunea nu va trece!”, conchide Tomac.

Senatul şi Camera Deputaţilor au fost convocate în sesiune extraordinară comună, joi, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiate de social-democraţi la adresa Cabinetului Orban.

Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” a fost semnată de 205 senatori şi deputaţi PSD.

Vineri, Executivul, prin premierul Ludovic Orban, a solicitat Curţii Constituţionale să constate dacă există o situaţie conflictuală între Guvern, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte, „generată de depunerea unei moţiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare, cu consecinţa convocării unei sesiuni extraordinare exclusiv numai pentru prezentarea moţiunii fără dezbaterea şi votarea acesteia”.

182 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =