Caută
Close this search box.

Extrema dreaptă germană, planul pentru sfârşitul lumii. Saci de cadavre, liste ale inamicilor politici

Extrema dreaptă

Interviuri şi mărturii din ancheta poliţiei germane au surprins formarea unui grup de extremă dreaptă, Crucea Nordică, desprins dintr-o reţea online pentru militari şi persoane cu vederi extremiste, creată de un membru al forţelor de elită speciale, Kommando Spezialkräfte (KSK).

Grupul s-a reunit în jurul unui ofiţer de poliţie Marko Gross, bun lunetist, şi a creat un plan pentru sfârşitul lumii, Ziua X, când ordinea socială se va prăbuşi.

Membrii săi erau oameni cu abilităţi speciale: avocaţi, politicieni, rezervişti, doctori, ingineri. Grupări extremiste precum Crucea Nordică nu sunt limitate la armată, unde au fost recent deconspirate, ci au o infiltrare mai adâncă în societatea germană.

Fenomenul a fost amplificat de sosirea migranţilor şi refugiaţilor din zone de conflict, în anul 2015. Autorităţile germane i-au adus în faţa justiţiei pe unii membrii ai grupării, după trei de ani de zile, iar o anchetă pentru terorism domestic este în curs.

La percheziţii s-au descoperit saci de cadavre şi var nestins. Într-un interviu pentru New Yok Times, Gross spune că erau un sat întreg şi că nu plănuiau asasinate.

Totuşi mărturii din anchetă şi raiduri ale poliţiei au revelat o listă de inamici politici, depozite de arme şi probabil colaboratori din poliţie. Dar ei se pregăteau totodată pentru sfârşitul lumii, Ziua X, momentul în care extremişti dedicaţi îşi salvează naţiunea – şi identificaseră o locaţie sigură unde să se refugieze.

Mult timp, autorităţile au considerat ideile de natură aproape fantastică – în pofida propagării lor în cercurile de dreapta. Apoi au realizat că aceste scenarii sunt un pretext şi acte de terorism domestic pot fi comise în mod real.

Politicienii din statul Mecklenburg – Pomerania Inferioară, unde a fost fondată Crucea Nordică, spun că celulele sunt peste tot, iar forţele speciale, din care o întreagă companie a fost desfiinţată, au fost doar vârful aisbergului.

„Mişcarea are amprente în multe locuri. Toată această vorbărie despre Ziua X poate părea pură fantezie. Dar dacă te uiţi cu atenţie vezi cât de repede ajunge plan serios – şi complot”, a spus Dirk Friedriszik, parlamentar.

Serviciile de informaţii au aflat despre grup în 2016 şi abia în 2017 a fost deschisă o anchetă, Doar un singur membru al grupului, liderul neoficial, a fost pus sub acuzare şi a primit 21 de luni de închisoare cu suspendare, anul trecut. Procurorii au făcut apel.

Din cei circa 30 de membri ai grupării, alţi doi, un ofiţer de poliţie şi un avocat sunt anchetaţi pentru suspiciune de terorism. Experţii în extremism subliniază că sunt vizaţi indivizi, nu reţele.

Ameninţarea terorismului domestic a devenit reală în Germania, după ce anul trecut un politician regional a fost ucis de un neo-nazist, în landul Hesse. Computerele poliţiei au fost sparte de neonazişti, care s-au folosit de informaţii confidenţiale pentru ameninţări cu moartea.

La fel, unii membri ai Crucii Nordice aveau o listă cu inamici politici de eliminat. Unul din ei era chiar un politician local, Heiko Böhringer. După anchetă, acesta s-a convins că nu e vorba doar despre nişte ţicniţi inofensivi, ci despre oameni cu planuri concrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri