Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte “Gheorghe Cristea” din Bucureşti este instituţia academică în lichidare unde şi-au completat studiile fostul șef al Fiscului Sorin Blejnar, fostul vicepremier umanist George Copos, dar și unul dintre influenții senatori ai PSD, Tit Liviu Brăiloiu.

Un proiect de Lege elaborat de Ministerul Educației, trimis celor două camere ale Parlamentului, propune „desfiinţarea Universității Române de Științe și Arte Gheorghe Cristea din București”.

Articolul 1 stipulează: „Se desființează Universitatea Română de Științe și Arte ”Gheorghe Cristea” din București, ca instituție de învățământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ, cu sediul în municipiul București, Bd. Energeticienilor nr. 9 – 11, sectorul 3, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi.”

În expunerea de motive, informează Newsweek, se are în vedere că, „la data 23 septembrie 2016, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea” din Bucureşti a intrat în lichidare, cu toate programele/ specializările de studii de învățământ universitar.

Astfel, în anul universitar 2020-2021 nu mai funcționează nici o specializare /program de studii universitare, la nici un an de studii, la nici o formă de învățământ, la nici o locație din țară sau străinătate.

Prin urmare, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea” din Bucureşti se desfiinţează ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ”.

Astfel, urmare a faptului că Universitatea nu mai funcționează, nu mai are studenți înscriși și nu mai organizează cursuri, desființarea universității este o chestiune pur formală.

Ministerul Educației mai scrie că, „prin aprobarea legii de desființare, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea” din Bucureşti nu mai reprezintă o instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ.

289 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here