Caută
Close this search box.

Finlanda pregătește restricții dure la intrarea în țară: România se află pe ”lista neagră”

Covid-19

Finlanda vrea să impună izolarea obligatorie de 14 zile pentru orice persoană care vine din țările cu risc. Și România vă fi inclusă pe această listă, potrivit autorităților de la Helsinki.

90 din 100 de români care au ajuns pe aeroportul din Helsinki cu o cursă Blue Air au fost de acord să fie testați.

Astfel de teste vor fi în curând obligatorii. Guvernul nu a anunțat încă de când. Dar măsură e inclusă în noul pachet prezentat de autorități. Va fi obligatorie și izolarea de două săptămâni după sosire. Iar cei care nu vor respecta regulile sunt pasibili de amendă și chiar închisoare, până la trei luni.

Ministerul Sănătății ia în considerare chiar interzicerea zborurilor din țările cu risc, dacă va fi necesar, transmite TVR.

Planurile au fost făcute după ce mai mulți pasageri veniți cu avionul din Estul Europei sau țări balcanice s-au dovedit a fi infectați cu COVID, iar numărul celor care au refuzat testarea la sosire a fost foarte mare.

Autoritățile finlandeze spun că străinii au contribuit la creșterea bruscă a numărului de contaminări în această țară care a avut, la începutul verii, foarte puține cazuri.

Acum, Finlanda consideră „sigure” doar 25 de țări din întreagă lume – adică acele state care au avut mai puțin e 8 cazuri noi la sută de mii de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri