18 angajaţi şi pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, din județul Dolj, au COVID-19, astfel că toți cei 446 de pacienţi şi 347 de angajaţi vor fi testaţi în regim de urgenţă. În Dolj sunt active 20 de focare de coronavirus.

14 angajaţi şi patru pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, din județul Dolj, au fost depistaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2.

Primul caz a fost descoperit în data de 3 august, la o angajată care s-a întors din concediu, a declarat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, citat de Mediafax.

Epidemiologii DSP fac acum o anchetă în spital.

Prefectul de Dolj, Nicuşor Roşca, a dispus ca toţi angajaţii şi bolnavii internaţi aici să fie testaţi în regim de urgenţă pentru COVID-19.

În Spitalul de Psihiatrie Poiana mare sunt internaţi 446 de pacienţi, cu boli psihice cronice, iar în unitatea medicală lucrează 336 de persoane.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, în Dolj au fost înregistrate 43 de focare de COVID-19, iar 20 dintre ele sunt încă active.

Cele mai multe cazuri sunt la un cămin de bătrâni din Craiova şi la un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi din Filiaşi.

223 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here