Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: Și acum sunt foarte revoltată!

gabriela firea

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, a rememorat la Congres cum aproape 20 de ani în urmă spunea „Decât politician, mai bine casnică”, declarație controversată dar despre care crede că e actuală oricând, cu ajustările de rigoare. „Nu era neapărat o idee preconcepută despre politică, ci era o revoltă. Declarația pornea dintr-o suferință, dintr-un sentiment interior că se poate mult mai mult și mult mai bine la noi în țară, dar din păcate nu sunt contextele necesare”. Principalel declarații:

Acum 10 ani nu am mai spus „Decât politician mai bine casnică și am intrat alături de dvs, vă mulțumesc pentru căldura cu care am fost primită.

Și acum sunt foarte revoltată. Sentimentul de acum 20 de ani apare din ce în ce mai des.

Și acum sunt foarte revoltată. Sentimentul de acum 20 de ani apare din ce în ce mai des. Sunt mamă, sunt părnte, ca majoritatea dintre dvs și în fiecare zi mă revolt. Acum câteva zile m-am revoltat că despre copiii României s-a spus că trebuie să înceapă școala în 3 săptămâni și să poarte obligatoriu mască, inclusiv cei foarte mici, care nu vor ști să o păstrez epe nas și pe gură, să nu se atingă, să nu socializeze în clase, să fie în orice caz ca într-o pușcărie medicală, dar asta nu a fost tot.

Mi se pare revoltător de-a dreptul, pentru că am pornit cu acest sentiment pe care mi l-am adus aminte de acum 20 de ani, să vii ca ministrul al Educației, ca ministru al Sănătății și ca prim-ministru care nu reacționează, deci înseamnă că le cauționează faptele celor care conduc Sănătatea și Educația, că părinții sunt cei vinovați. Deci toți părinții din România se transformă într-o grupare de vinovați. Pentru că va trebui să semnăm cu toții o declarație pe proprie răspundere care poate avea și implicare juridică, că ne trimitem copiii la școală în bună regulă. Dar de unde se știm noi dacă sunt în bună stare? Suntem toți medici, asistenți, ne putem da cu toții părerea despre starea de sănătate a unui copil? În mare, putem să spunem dacă se simte bine sau mai puțin bine, dar părinții din România nu trebuie să fie transformați în vinovați.

Pe cine vrea de fapt să scuze, să scoată, să acopere Guvernul? Ce știe Guvernul și noi nu știm? Ce se va întâmpla peste 3 săptămâni, când incep școlile? Ce scenariu este cunoscut în laboratoare și nouă nu ni se dau informații? Va fi atât de rău? Dacă va fi rău, de ce începem școala?

Ni se spune că nu e așa de grav și vedem ce se întâmplă în întreaga lumea civilizată. Europa revine la viață, bineînțeles respectând măsuri de protecție, sanitare, de distanțare fizică, nu socială, pentru că cea fizică va creea trame psihice și psihologice mult ani de acum înainte

Cred că noi trebuie să fim aceia care trebuie să fim aproape de oameni, pentru că doar noi am luptat în aceatsă pandemie nu doar cu virusul, ci am luptat cu nepăsarea, cu indolența, cu lipsa d eorganizare a acestui Guvern care nu a făcut altceva decât să îi amenințe pe români, să le pună etichete, să le pună ștampile, să le dea amenzi foarte mari, dosare penale și să se intituie dictatura.

Suntem singurii care ne-am revoltat. Aici, prin reprezentanți, prin delegați sunt oameni care au dus greul în pandemie: primarii notri, președinții de consilii județene, consilierii județeni și locali. Noi am dus greul și nu o spunem ca o laudă, nu am venit să ne lăudăm între noi, vrem doar să atragem atenția guvernului că noi am rămas secătuiți de resurse, că au promis să decontează carantina, investițiile în spitale și nu au făcut nimic.

Întreb, și nu vreau să fie o întrebare retorică: Unde sunt banii? Am vorbit în țară cu toți colegii mei, nu s-a decontat nimic sau aproape nimic. Păi normal, trebuie bani pentru clienții politici ai baronilor galbeni, că doar aceia mai sunt în picioare. Baronii galbeni! De alte culori eu nu am mai văzut.

Mai citesc, așa, pe unele site-uri, unele declarații, dar eu dau zilnic nas în nas pe holurile Guvernului și ministerelor de baroni și baronași galbeni.

Se vorbește în aceste zile intens despre faptul că partidul nostru trebuie să se înnoiască, eventual să fie altul. Vă spun sincer, ca om venit mai curând în echipa dvs.: Cred, în primul rând, că trebuie să fim noi cei adevărați, care am fost întotdeauna și care am avut anticorpi și pentru cei care ne-au stricat renumele, dar au fost momente mult peste puterile noastre și nu ne-am putut implica și nu am putut avea rezultate din prima clip, dar până la urmă am știut să ne facem ordine în propria casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri