Miercuri a fost raportată cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din ultimele trei luni în Germania.

Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat miercuri 1.226 de cazuri noi confirmate în această țară, cea mai mare creștere începând din data de 9 mai.

‘Acest lucru este, fără îndoială, foarte îngrijorător. Pentru că acum avem o mulţime de focare peste tot în ţară’, a afirmat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, la postul de radio Deutschlandfunk, cerându-le cetăţenilor să rămână ‘foarte, foarte vigilenţi’.

‘Vedem că, din cauza turiştilor care revin, dar şi din cauza a tot felul de petreceri şi adunări de familii, acum avem focare mai mici şi mai mari în multe regiuni, în aproape toate zonele ţării’, a mai zis Spahn.

Vârful epidemiei a fost atins la începutul lui aprilie, când RKI a raportat peste 6.000 de cazuri zilnice.

Până în prezent, 9.207 de persoane au decedat după ce au contractat noul coronavirus, dintre care şase de la raportarea de marţi.

Creşterea numărului de infectări urmează după relaxarea restricţiilor şi relansarea călătoriilor într-o mare parte a Europei.

Rămâne de văzut ce efect va avea în Germania deschiderea graduală a şcolilor după vacanţa de vară, cele 16 landuri luând măsuri preventive diferite.

Miercuri, elevii din Renania de Nord- Westfalia, cel mai populat land german, au revenit în şcoli. Landul este primul unde purtarea măştii este obligatorie chiar şi în timpul orelor de clasă, în timp ce alte autorităţi regionale, inclusiv la Berlin, au preferat o abordare mai flexibilă.

143 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =