Caută
Close this search box.

Guvernul ar putea contesta la CCR moțiunea de cenzură

Guvernul ia în calcul să atace la Curtea Constituțională decizia PSD de a depune moțiune de cenzură în sesiunea extraordinară.

Ludovic Orban a declarat marți că analizează posibilitatea să sesizeze un conflict juridic de natură constituţională la CCR în legătură cu depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară.

„Analizăm posibilitatea nu de a ataca la Curte, ci de a invoca un conflict juridic de natură constituțională privitor la depunerea unei moțiuni de cenzură în vacanța parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva. Sesiune extraordinară… de fapt e vacanță parlamentară. Sesiunea extraordinară se convoacă tocmai pentru că e vacanță parlamentară. Ce țară ar fi aia în care Guvernul ar fi asediat în vacanțele parlamentare cu moțiuni de cenzură?”, anunță Ludovic Orban.

El cataloghează moțiunea de cenzură drept „un act de iresponsabilitate care atacă interesele fundamentale ale României și ale societății românești”.

„Eu nu mă joc cu soarta României. În momentul în care mi-am asumat poziția de premier am făcut-o în deplină cunoștiință de cauză. (…) Această moțiune e o aventură care nu are nicio șansă să fie dusă la bun sfârșit”, conchide premierul.

Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă luni, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri