Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile, începând de duminică. Decizia a fost adoptată în ședința de guvern.

Premierul a explicat că măsura ține cont de evoluția epidemiei în România, care este cel puțin îngrijorătoare.

Un raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor arată că țara noastră a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană și la rata cazurilor pozitive și la decesele înregistrate la 100 de mii de locuitori.

Potrivit deciziei CNSU, pe terase, cluburi, baruri și altele din județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București nu se poate începe activitatea înainte de ora 06.00 și nu se poate depăși ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

De asemenea, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Sunt modificări și în ceea ce îi privește pe membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României, în condițiile legii, pe oficialii forurilor sportive internaționale care organizează aceste competiții, precum și arbitrii delegați, care nu mai trebuie să stea în carantină.

323 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here