Caută
Close this search box.

Îi dăunează. Ponta se cere afară din Baroul Avocaţilor Bucureşti

ponta

Baroul București a confirmat pentru Newsweek România, că Victor Ponta rămâne avocat chiar dacă nu mai are nicio cale de a contesta faptul că este un plagiator. Ponta a făcut un prim gest de pocăință și s-a suspendat din Baroul București.

Victor Ponta a pierdut definitiv, în iulie 2020, procesul deschis împotriva verdictului de plagiat dat de CNATDCU și în urma căruia, în 2016, i-a fost retras titlul de doctor.

Instanța Supremă a decis, astfel definitiv ca Victor Ponta să rămână fără titlul de doctor, după ce a plagiat în teza de doctorat. Fostul premier a intrat în avocatură, în anul 2005, fără concurs, pe baza acestui doctorat, adică prin fals.

Victor Ponta a intrat în Baroul București și a devenit avocat printr-un fals (titlul de doctor). De-a lungul timpului, ca (fals) avocat, Victor Ponta a câștigat în jur de 400.000 de euro

Imediat după verdictul Înaltei Curți am cerut un punct de vedere, spune jurnalistul Petre Bădică, iar Baroul București mi-a precizat că nu are deocamdată pe agendă analiza Cazului Ponta, deoarece nu a primit o înștiințare oficială.

A mai trecut o lună și nu s-a schimbat aproape nimic. Spunem aproape, pentru că Victor Ponta a decis să se suspende la cerere din avocatură, după cum se vede din captura foto de mai jos. Data încetării dreptului de exercitare este 23 iulie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri