Caută
Close this search box.

Ionel Dancă, despre racolările făcute de PNL din PSD: Sunt ”înțelegeri locale”

Dancă
Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, susține că nu există o decizie a PNL pentru cooptarea unor parlamentari PSD, el făcând aceste declarații în contextul cooptării deputatului Emilia Meiroșu, aleasă din partea PSD.
Legat de trecerea a zeci de primari PSD la PNL, Dancă a spus, miercuri, la RFI, că nu a existat la nivelul partidului o astfel de strategie de cooptare și că „sunt înțelegeri locale, care în lumina unor calcule politice la nivelul zonelor respective au dus la aceste înțelegeri”.
Întrebat dacă PNL va accepta și alți parlamentari de la PSD, după cooptarea deputatei Emilia Meiroșu, șeful Cancelariei premierului Orban a răspuns: ”Nu există o astfel de acțiune din partea celor care au demisionat din PSD. Înțeleg că unul dintre parlamentarii care au demisionat a anunțat că dorește să activeze cu sprijinul grupului parlamentar PNL, dar nu există o decizie politică la nivelul partidului pentru cooptarea acestora în rândul PNL”.

Deși oficial nu există o politică de racolări a PNL, acest lucru se întâmplă deja, cel puțin în plan local. În acest context, Ionel Dancă a spus: ”Nu există o strategie, așa cum nu a existat nici la nivel local. Nu a existat la nivelul partidului o astfel de strategie de cooptare la nivel local și nu există nici la nivel parlamentar, sunt înțelegeri locale, care în lumina unor calcule politice la nivelul zonelor respective, au dus la aceste înțelegeri. Totuși, PNL este un partid cu peste 1.100 de primari. Ne dorim ca la aceste alegeri să câștigăm cât mai multe mandate și să eliminăm din administrația locală, acolo unde s-a dovedit absolut nocivă influența PSD-ului și prin aceste alegeri noi dorim să schimbăm modul de administrare locală (…). Cei care vin alături de noi în acest demers sigur că nu este din inițiativa noastră, este inițiativa lor”.

Atenționat că PNL putea să-i refuze pe aleșii locali ai PSD care au intrat în Partidul Național Liberal, Ionel Dancă a spus: ”Dacă ei pot să sprijine la obținerea unui rezultat care să ducă la schimbarea modelului de administrație locală, într-un sens în care modelul de administrație liberală a dovedit că poate face performanță, este în interesul cetățenilor. Până la urmă, la aceste alegeri locale, în mare parte, este votat candidatul, sigur, cu o componentă politică, dar mai puțin importantă, este în primul rând candidatul. Din cei peste 1.100 de primari PNL care candidează la aceste alegeri, procentul este destul de mic al celor care au fost cooptați din alte zone politice, mulți dintre ei fiind anterior de fapt tot din PNL”.

Deputatul Emilia Meiroşu, care a intrat în Parlament pe listele PSD în 2016 şi ulterior a trecut la partidul lui Victor Ponta, a trecut oficial, marți, la grupul parlamentar al PNL. „PNL a început cu 69 de deputați, iar azi are 82 de deputați, deci principalul beneficiar al traseismului politic, cel puțin în Camera Deputaților, este PNL”, a acuzat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri