Caută
Close this search box.

Juan Carlos de Bourbon s-a autoexilat pe plantaţia de trestie de zahăr a unor bogătaşi din Republica Dominicană

juan carlos de bourbon

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos a plecat în Republica Dominicană după ce şi-a anunţat plecarea în exil, în contextul în care este vizat de o anchetă de corupţie, dezvăluie marţi cotidienele La Vanguardia şi ABC, fără să-şi precizeze sursele, relatează Reuters.

Fostul monarh, care a abdicat în 2014, a anunţat că se exilează pentru a facilita sarcina fiului său Felipe, care i-a succedat la tron, a anunţat luni într-un comunicat casa regală.

La Vanguardia dezvăluie că Juan Carlos, în vârstă de 82 de ani, a plecat luni cu maşina în Portugalia, unde a luat un avion către Republica Dominicană, unde ar urma să rămână câteva săptămâni, la o familie bogată de proprietari de plantaţii de trestie de zahăr.

Postul portughez TVI24 şi cotidianul popular Correio da Manha dezvăluiau că Juan Carlos se afla la Cascais, o staţiune balneară situată în apropiere de Lisabona, unde şi-a petrecut o parte din copilărie.

Avocatul lui Juan Carlos a dat asigurări că clientul său ”rămâne la dispoziţia parchetului”.

Parchetul Tribunalului Suprem spaniol a deschis în iunie o anchetă cu scopul de a stabili dacă fostul rege poate fi anchetat într-un dosar de corupţie în legătură cu atribuirea unui contract al unui tren de mare viteză (TGV) de către Arabia Saudită.

Parchetul vrea să afle dacă fostul monarh poate fi inclus în acest dosar, în contextul în care beneficia de imunitate până la abdicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri