Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis își cere scuze pentru o informație transmisă greșit de Ministerul Sănătății

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu clarificări privind conferinţa de presă susţinută miercuri, în care a apărut o eroare în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii – verde, galben şi roşu ce vizează desfăşurarea învăţământului preuniversitar din data de 14 septembrie.

Varianta corentă a criteriului epidemiologic „în funcţie de care şcolile vor fi încadrate în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial”. Şeful statului îşi cere scuze pentru eventualele confuzii rezultate din declaraţiile sale, conform news.ro.

Administrația Prezidențială a transmis joi seară, printr-un comunicat, că președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul conferinței de miercuri în baza unor informații greșite, transmise incorect de Ministerul Sănătății. Este vorba despre o eroare la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar, începând cu data de 14 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri