Caută
Close this search box.

Liderul PSD, Ciolacu, contradictoriu. Moţiunea va fi aprobată, dar în septembrie putem depune alta!

ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a susţinut că PSD are suficiente voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, însă a adăugat că PSD este gata să depună o nouă moţiune de cenzură şi în luna septembrie. De ce? La ce guvern, dacă aceasta trece? Greu de priceput.

„În acest moment sunt suficiente voturi că moţiunea să treacă. Avem discuţii în continuare şi cu UDMR, dar şi fără UDMR avem suficiente voturi că moţiunea să treacă. Avem voturile parlamentarilor PSD, ALDE, Pro România şi PPU-SL”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a spus apoi, contrazicându-se, că PSD este gata să depună o moţiune de cenzură şi în luna septembrie: „Este posibil să mai depun o moţiune de cenzură deoarece este o altă sesiune parlamentară”.

El l-a acuzat pe secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, că dă telefoane parlamentarilor PSD, pentru a îi convinge să treacă la PNL sau să nu voteze moţiunea.

„Nu e nici un anunţ de la nici un preşedinte de organizaţie, că vreun parlamentar şi-a schimbat orientarea politică. Avem informaţii că parlamentarii PSD sunt deja sunt sunaţi de celebrul domn secretar de stat Costel Barbu, acel infractor, care îi invită pe parlamentari să bea cafele. Îl anunţ că nu va reuşi pe ultima sută de metri să fure parlamentari de la PSD”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat ce îşi propune PSD să schimbe la guvernare, în cazul în care trece moţiunea de cenzură, Marcel Ciolacu a replicat: „Ţinând cont că mai sunt 3 luni până la alegeri, preşedintele României să înţeleagă necesitatea unui guvern care să organizeze imparţial alegerile.

Avem un nume de premier. Sunt ferm convins că premierul pe care o să îl propune va avea şi libertatea de a îşi face lista de miniştrii. Nu (întrebat dacă a discutat la telefon cu preşedintele României – n.r.)”.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis că va fi un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatulului luni, 31 august, de la ora 14.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri