Caută
Close this search box.

Mai mare rușinea! Doctorul care vrea DICTATURĂ medicală nu e membru al Colegiului Medicilor și NU ARE DREPT de a profesa ca medic

Managerul spitalului „Victor Babeș” din București, Emilian Imbri, a declarat  la TVR1 că dictatura medicală despre care vorbea în urmă cu câteva zile și care a făcut atâta vâlvă în spațiul public nu s-ar referi la încălcarea unor drepturi (DEȘI AȘA A ÎNȚELES TOATĂ LUMEA), ci la, vezi Doamne, măsuri menite să limiteze răspândirea virusului SARS COV-2. Medicul – CARE NU ARE DREPTUL SĂ PROFESEZE CA MEDIC ÎN ROMÂNIA – spune că suntem deja în situația de a nu mai avea locuri în spitale, iar restricțiile care s-au luat au fost pentru ca oamenii să nu se îmbolnăvească toți odată, anunță stiri.tvr.ro.

Dar cum îi vrea Imbri să se îmbolnăvească? Păi pe rând, desigur. OK. Deci să se îmbolnăvească, dar în ordine și disciplină.

Din păcate pentru medicul – numit așa doar pentru că a reușit să terminat Facultatea de Medicină – de la ”Victor Babeș”, investigația unor jurnaliști și hârtiile oficiale primite de la Colegiul Medicilor (și prezentate ca atare la tv, în direct, joi seara, la emisiunea ”În gura presei”) dovedesc, negru pe alb, că, sărmanul de el, nu numai că nu are nicio specializare, dar nici măcar nu are dreptul să profeseze ca medic în România! Poate o putea prin Tanzania sau Bangladesh, dar nu în România…

Mai mare rușinea, dottore, vorba lui Băsescu!

„Dacă s-ar fi ascultat cu atenție ceea ce am spus și dacă s-ar fi citi cu atenție, s-ar fi văzut foarte clar că am explicat: noțiunea de dictatură medicală nu am introdus-o eu acum în România. Am preluat acest termen de la o demonstrație care a fost făcută în urmă cu câteva săptămâni bune în fața Guvernului, în care oameni care se sperie de zona medicală […], au scandat Nu vrem dictatură medicală! Am preluat acest termen de dictatură medicală nu ironic, și am spus: Dacă până acum vorbeam despre cum să ne spălăm, cum să purtăm mască – la ceas de seară, am zis, povești la ceas de seară, și eu am spus povești, și profesorul Cercel a spus povești, așa păreau, povești, erau de fapt sfaturi practice – a trecut vremea acestor lucruri. De ce? Pentru că situația este mai gravă decât înainte și abia de acum s-ar putea vorbi de măsuri ce s-ar apropia de această dictatură medicală …” a mai spus Imbri.

Așadar, o ține cu dictatura.

Și ceea ce e mai rău e că, după toate datele noastre, se pare că acest Imbri, fost medic de întreprindere, nu ar avea nici dreptul de a fi manager la ”Victor Babeș”.

Iată datele:

Emilian Imbri s-a născut pe 3 martie 1954 și a absolvit Medicina în 1980.
Conform CV-ului oficial de pe siteul spitalului ”Victor Babeș”, pînă în 1983 el și-a făcut stagiatura la spitalul Universitar, iar după obținerea dreptului de liberă practică a lucrat ca medic ”de întreprindere” la dispensarul din localitatea Ulmeni, Călărași, cu o populație de 3-4000 de locuitori.

Din 1987 devine redactor la Editura Medicală din București, pînă în 1996. Cariera lui de medic plin, de doar 4 ani cu indulgență, mai are o zvîcnire de cîteva luni între 1998-99, după care îmbrățișează cariera politico-administrativă, făcînd studii solide în domeniu, fiind consilier guvernamental în vremea CDR, șef la CNAS, consilier parlamentar, consilier al ministrului Elena Udrea, consilier în guvernul Ponta, mai apoi devenind manager al spitalului Victor Babeș.

Faptul că Imbri nu are nicio specializare medicală, nici ranguri universitare, nu ar reprezenta o problemă, legea permițînd ca spitalele să fie conduse inclusiv de juriști sau economiști. Cu o excepție: spitalele care au și secții de cercetare.

Iar Ordinul nr. 1.082/2010 al ministerului Sănătății prevede nemilos, la articolul 1:

”Pentru spitalele clinice în care se desfăşoară şi activitate de învăţământ şi cercetare ştiinţifică medicală, managerul trebuie să fie cadru universitar sau medic primar şi să fie absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii”.

Ori, în Spitalul Babeș se desfășoară activități de învăţămînt şi cercetare ştiinţifico-medicală, iar dr.Imbri nu este, conform aceluiași CV oficial, nici medic primar, nici medic specialist măcar, nici cadru universitar.
Cum a ajuns fostul medic de dispensar comunal ”medic de elită” și manager al unei unități cu ștaif științific precum ”Victor Babeș”, poziție din care recomandă public dictatura medicală, ar fi interesant de aflat de la cei îndreptățiți să lămurească asemenea uriașe confuzii.

Poate spune ceva (nu neapărat nouă) doamna Gabriela Firea, care se pare că îl ține în brațe și care l-a promovat și l-a numit pe un CV mai degrabă de politician/politruc decât de medic. Măcar dacă era jurist sau economist!

Surse stiripesurse.ro, inpolitics.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri