Un focar de COVID se înregistrează la un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilități din Poienile de sub Munte, județul Maramureș. Sunt infectate până acum 48 de persoane.

La control a ieșit la iveală că spațiile în care locuiesc oamenii sunt murdare, iar angajații nu au fost învățați ce să facă, potrivit Mediafax.

Cele 48 de persoane cu dizabilități de la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de sub Munte confirmate cu noul coronavirus, din cei 103 beneficiari câți sunt în total, sunt asimptomatice, au fost consultate de medicul de familie și urmează schema de tratament

În zilele următoare se așteaptă și rezultatele testelor pentru angajații centrului.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș susțin că ancheta epidemiologică și concluziile controlului efectuat de specialiștii DSP Maramureș au evidențiat la Poienile de sub Munte „carențe majore privind starea de igienă și condițiile de securitate sanitară în spațiile de locuit, în grupurile sociale și încăperile utilizate în scop educativ sau cu activități de recuperare”.

Aceștia arată că la centrul de la Poienile de sub Munte a fost vorba și de neinstruirea personalului privind modul de utilizare corectă a materialelor și folosirea unor proceduri de lucru neconforme actualei crize epidemiologice generate de noul coronavirus.

CJ Maramureș a decis în acest caz, pe baza recomandărilor DSP, elaborarea și aplicarea de noi proceduri și protocoale de lucru.

261 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =