Caută
Close this search box.

Mircea Negulescu: Mi-au propus să spun despre Kovesi, „nu contează, o minciună, că noi dintr-un bulgăre facem o avalanșă!”

mircea negulescu

Procurorului Mircea Negulescu, astăzi exclus din magistratură, i s-a propus un troc: spune o minciună, orice despre Kovesi şi astfel scapă de acuzaţii. Negulescu susţine că a refuzat.

Ce a spus fostul magistrat jurnaliştilor Realitatea Plus:

Negulescu: La un moment dat mi-a spus că a participat la o discuție, la care participau avocații domnului Vlad Cosma, că mi se pregătește ceva, lucru care ulterior s-a dovedit a fi real. Și dacă aș fi dispus să zic ceva de doamna Kovesi, toată situația mea ar fi rezolvată pe loc. Am rămas surprins de dialogul respectiv.

Leca: Vi se propunea un târg? S-o livrați pe doamna Kovesi?

Negulescu: Dacă-mi permiteți, da, da, da și la un moment dat.. adică ce să spun eu de

Kovesi? Cică nu contează, spune o minciună, că noi dintr-un bulgăre facem o avalanșă.

Muzgoci: Asta a fost exprimarea?

Negulescu: Exact, adică, la modul l-am citat pe domnul respectiv.

Muzgoci: Vorbim de un domn de afaceri?

Negulescu: Cred că e chiar un om de afaceri, din punctul meu de vedere. Păi cred că într-o manieră a încercat să-mi transmită un mesaj. În situația aia vă dați seama că nu eram într-o situație psihică prea bună și am spus că eu nu pot să fac așa ceva că mă bate Dumenzeu. Nu pot să spun niște minciuni despre Kovesi.

Muzgoci: Dar de ce v-ați dus de prima dată la domnul acesta?

Negulescu: Nu m-am dus chiar de prima dată… nu, nu, nu… Îl cunoșteam din activitatea profesională. A insistat de mai multe ori… că trebuia să-mi găsesc și eu un serviciu și atunci am acceptat. Eu, de bună credință, am crezut că într-adevăr ar fi vrut să-mi ofere un job. Nu vă spun că și acum înainte să fiu reținut m-a căutat de câteva ori și l-am blocat pe telefon.

Leca: Să contextualizăm puțin pentru publicul larg momentul. Ați spus 2017…

Negulescu: Nu mai eram magistrat, 2017, da.

Leca: Kovesi avea peste 1 an (da) să fie demisă din funcție, adică era începutul luptei. A unei părți a clasei politice la dărâmarea din funcție a LCK.

Negulescu: V-am spus și în interviul precedent că nu am…

Leca: Ați spus avocați ai familiei Cosma?

Negulescu: Așa mi-a spus domnul respectiv. Că a stat la o masă și a auzit această discuție și chiar se scuza încercând să-mi spună ca să nu am reprezentarea că e vorba de un șantaj și că el ar face parte din acest șantaj.

Leca: Era un târg mai degrabă, nu?

Negulescu: Din punctul meu de vedere era un șantaj, vă dați seama că eram disperat.

Leca: Nu, din punctul lor de vedere… Vi se oferea imunitate, asta era cumva…

Negulescu: Și nu conta ce spun, să spun o minciună adică ce minciună… nu știu. Orice minciună. Ca noi dintr-un bulgăre facem o avalanșă (dar nu v-a dat un exemplu?) Nu, pentru că vă dați seama după ce am spus lucru ăsta, am zis că nu pot să fac așa ceva, că mă bate Dumnezeu. Ce să spun eu de femeia aia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri