Caută
Close this search box.

Mişu Pricopsitu, fratele candidatului PSD Dan Cristian Popescu, a fondat firma ce amenajează blocuri în Sectorul 2

mişu pricopsitu

Primăria Sectorului 2, condusă de facto de viceprimarul Dan Cristian Popescu, a atribuit în acest an contracte acord cadru (de tip abonament) pentru reabilitarea blocurilor din sector unei asocieri de firme abonate la contracte cu Primăria Sectorului 2, pe vremea lui Neculai Onțanu.

Valoarea estimată a contractelor acordate în acest an este de peste 90 de milioane de euro, potrivit SEAP (portalul electronic de achiziții publice).

Printre companiile care reabilitează blocurile din sectorul 2 se numără și General Management Construction Group (GMCG), o firmă din acționariatul căreia a făcut parte, până în mai 2007, și Mihai Gabriel Popescu, zis „Mișu Pricopsitu”, fratele actualului viceprimar.

De altfel, fratele viceprimarului, Mihai Gabriel Popescu, și unul dintre acționarii companiei GMCG, care reabilitează blocurile din Sectorul 2, Sorin Orlando Ionescu, au fost parteneri de afaceri în mai multe firme, până în iunie 2016, explică G4Media.

Ce spune viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu. ”Domnul Popescu nu are cunoștință despre vreo legătură a fratelui dânsului, domnul Mihai Gabriel Popescu, cu acționariatul vreunei firme care să presteze servicii pe bani publici în Sectorul 2.

Nu există nicio problemă de moralitate sau legalitate întrucât nu există niciun fel de conflict de interese. Niciun membru al familiei domnului Dan Cristian Popescu nu are și nu a avut, de când domnul Popescu este viceprimar al sectorului 2, vreun interes direct sau indirect cu un agent economic care a participat și a câștigat o licitație în sectorul 2.

De aproape 15 ani, domnul Mihai Gabriel Popescu a vândut părțile pe care le deținea în respectiva firmă unor persoane care nu fac parte din familia Popescu”, a precizat echipa lui DC Popescu pentru G4media.ro.

În acest an, Onțanu și actualul viceprimar Dan Cristian Popescu au fost în cărți pentru a fi desemnați candidatul PSD la sectorul 2. Până la urmă, a câștigat Popescu, însă acesta candidează independent, susținut de PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri