Caută
Close this search box.

NATO, apel către Putin să nu se amestece în criza din Belarus

belarus

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat joi un apel către Rusia de a nu ”se amesteca” în Belarus, unde are loc o mişcare inedită de contestare după alegerile prezidenţiale din 9 august, transmite AFP.

”Nimeni, nici Rusia, nu trebuie să se amestece acolo. Belarus este un stat suveran şi independent”, a subliniat Stoltenberg într-un interviu pentru ediţia online a cotidianului german Bild.

”Este foarte clar: noi respectăm integritatea teritorială a Belarusului”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, care a avut joi, la Berlin, o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel.

Aceste comentarii intervin după ce, la Moscova, preşedintele  Vladimir Putin s-a declarat pregătit să desfăşoare, în cadrul acordurilor de apărare şi de securitate existente, forţe în apropierea ţării vecine Belarus dacă mişcarea de contestare postelectorală de acolo ar urma să degenereze.

De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că actuala criză din Belarus este ”o problemă a societăţii şi a poporului belarus”, adăugând că, din punctul său de vedere, Rusia se comportă ”într-o manieră mult mai rezervată şi neutră decât multe alte ţări, atât europene cât şi americană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri