Caută
Close this search box.

Noi reguli CoVID valabile începând de sâmbătă

coronavirus

Călătorii care revin în Germania din regiuni de risc vor fi obligaţi să se testeze pentru noul coronavirus, începând de sâmbătă, a anunţat joi ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, care s-a declarat totodată preocupat de înmulţirea infecţiilor, relatează Reuters. În privinţa listei acestor zone, guvernul german o actualizează constant, în prezent ea cuprinzând, state din Uniunea Europeană, Luxemburgul şi trei regiuni spaniole, Aragon, Catalonia şi Navarra, notează AGERPRES.

Criteriul cheie pentru includerea pe această listă este ca în regiunea respectivă să se înregistreze peste 50 de cazuri noi de contaminare la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile. Până acum, unele landuri le solicitau celor care reveneau din astfel de zone de risc să se izoleze timp de 14 zile, testarea nefiind însă obligatorie. De sâmbăta trecută, toţi pasagerii internaţionali au posibilitatea de a face, benevol, un test gratuit. Obligativitatea testării este o temă controversată în Germania, criticii afirmând că ea contravine libertăţilor individuale.

Germania a înregistrat 214,104 de cazuri active de CoVID-19 de la debutul epidemiei,, iar 9.245 de oameni pierzându-și viața în lupta cu virusul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri