Caută
Close this search box.

Orban: Nu i-aş spune moţiune de cenzură, i-aş spune poţiunea de cianură

orban

Prim-ministrul Ludovic Orban afirmă că va face o previziune, privind votul la moţiunea de cenzură, în apropierea datei plenului reunit.

Şeful Guvernului a fost întrebat pe câte voturi se bazează PNL, la moţiune. Orban a adăugat că nu i-ar spune moţiune de cenzură, ci „poţiunea de cianură, cu care PSD vrea să otrăvească România”.

„După cum bine ştiţi, negocierile nu sunt publice. Ar fi culmea să vă dau acum lista parlamentarilor cu care am negociat, ca să ştie PSD cu cine am negociat. Voi face o previziune în aproprierea moţiunii de cenzură, cum am făcut şi până acum.

Nu i-aş spune moţiune de cenzură, i-aş spune poţiunea de cianură cu care PSD vrea să otrăvească iar România. E un ac de iresponsabilitate politică să depui în această perioadă moţiune de cenzură. PSD nu mai are ce să caute la guvernare, iar cei care vor hotărî cine va guverna România sunt românii, care vor vota la alegerile locale şi parlamentare”, a afirmat Ludovic Orban.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis că un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatulului, de luni, ora 14.00, va dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban.

Sunt 205 semnături la moţiunea de cenzură. Pentru a trece de votul Parlamentului este nevoie de 233 de voturi.

Guvernul a făcut la CCR o sesizare pentru un conflict juridic de natură constituţională, între Executiv şi Parlament, din cauza depunerii moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare.

Părţile implicate în conflict trebuie să transmită până pe 1 septembrie punctele de vedere, urmând ca instanţa supremă constituţională să stabilească o zi pentru şedinţa în care vor fi susţinute opiniile.

CCR nu poate însă să stopeze evenimentele din Legislativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri