Caută
Close this search box.

Orban: Prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii din familii vulnerabile / Ciolacu: Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban

orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că pentru Guvern este prioritar, în perspectiva începerii anului şcolar, să se asigure măşti de protecţie, pentru copiii care provin din familii vulnerabile.

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, spune inversul: copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Cabinetul Orban, iar începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă pentru Guvern.

Orban a menţionat că Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă, prin care a alocat 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, de substanţe de dezinfecţie.

„În pregătirea şcolilor este un parteneriat în care este implicat, sigur, şi Guvernul, sunt implicate autorităţile locale şi, în general, toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile, aşa cum a fost şi alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziţionarea de măşti pentru persoanele care se află în situaţii de vulnerabilitate”, a afirmat Orban, întrebat dacă elevilor li se vor asigura măşti de protecţie în şcoli, conform Agerpres.

Pe Facebook, Ciolacu spune:

„Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban! Premierul, care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii, găseşte în schimb bani atunci când vine vorba de racolat parlamentari pentru moţiunea de cenzură.

Pentru Guvernul PNL începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă. De aceea nu s-au grăbit să le spună românilor care sunt regulile clare pentru instituţiile de învăţământ. Semafoare, declaraţii greşite pentru părinţi, ‘PEPSIglas’…

De aceea, doar Fondul de rezervă al Guvernului a fost realimentat la rectificare şi nu bugetul autorităţilor locale, în responsabilitatea cărora au pasat deschiderea şcolilor.”

Potrivit prim-ministrului, vor trebui să existe şi măşti suplimentare pentru copiii care din întâmplare nu le au la ei.

„Evident că trebuie să existe nişte măşti suplimentare. Dacă din întâmplare un copil vine fără mască, să i se pună la dispoziţie masca pe perioada procesului şcolar, cât stă la şcoală, dar acum chiar nu se pot lua măşti chiar pentru toţi copiii”, a afirmat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu afirmă totuşi că, „pentru Guvernul PNL doar negocierile pe sub masă, pentru a rămâne pe funcţii, sunt importante”.

„Fără scrupule, banii românilor sunt aruncaţi în stânga şi-n dreapta, doar – doar PNL rămâne la guvernare! Le dau o veste proastă! Nu vor reuşi! Vor pleca acasă! De îndată!”, a transmis preşedintele PSD.

Ludovic Orban a mai completat şi că s-a făcut o primă livrare, în cadrul contractului privind achiziţia şi distribuţia de măşti de protecţie sanitară destinate unor categorii de persoane defavorizate, despre care declarase ieri că, dacă azi nu se  soldează cu livrare, va fi anulat.

„S-a intrat în perioada de livrare, am înţeles că s-a făcut o primă livrare. Dacă nu se va finaliza în termenul stabilit, se va rezilia contractul. (…) Informarea care mi-a făcut-o domnul ministru Tătaru e că s-a livrat o primă cantitate, în cursul acestui weekend, şi că firma a promis că va face livrarea cantităţilor în conformitate cu contractul, conform termenului stabilit de contract, de şapte zile. Dacă nu va avea capacitatea, urmează firma următoare”, a spus premierul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri