Patru localități din județul Arad au intrat în carantină, după ce au fost înregistrate focare de coronavirus. Două localități din județul Argeș au intrat în caratină după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a declarat astăzi că au intrat în carantină localitățile Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, vineri seară, să pună în carantină aceste localități unde s-au înregistrat focare de coronavirus iar numărul persoanelor infectate depășește 3 la mia de locuitori”, a spus Stoian, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, polițiștii și jandarmii asigură filtre la intrările și ieșirile din cele patru localități.

”Voi merge sâmbătă să văd care este situația în teren. Oamenii din aceste localități trebuie să fie de acord cu aceste măsuri deoarece sunt luate spre binele lor”, a mai spus prefectul de Arad.

Două localități din județul Argeș au intrat în caratină după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirus.

”Este vorba de localitățile Bălilești și Dârmănești, intrate în carantină. În prima avem 20 de cazuri confirmate, iar în cea de-a doua 12 cazuri. Am depășit indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Este o presiune fantastică și pe spitale, unde locurile sunt epuizate, foarte greu mai găsim câte un loc pentru un pacient cu COVID”, a spus Emanuel Soare, prefectul județului Arad, citat de Mediafax.

Acesta a subliniat că, uneori, se fac liste de așteptare pentru cei care solicită o ambulanță în vederea internării. Polițiștii și jandarmii sunt plasaţi la toate intrările și ieșirile din cele două localități.

113 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 9 =