Caută
Close this search box.

Premierul Orban lămurește situația azotatului de amoniu, depozitat în Portul Constanța

guvernul

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Craiova, fiind întrebat dacă ştie că la Constanţa este depozitată o cantitate foarte mare de azotat de amoniu, că substanţa este contractată şi va fi transportată la destinaţie, iar din informaţiile pe care le are sunt respectate măsurile de siguranţă.

„În port există o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care este contractat şi urmează să fie transportat către destinaţie. În ceea ce priveşte regimul de securitate în jurul depozitelor în care se află astfel de substanţe, sunt reguli stricte, prevăzute la nivel european, şi care, din toate informaţiile pe care le-am cules, sunt respectate. Am vorbit atât la nivelul Ministerului de Interne, cât şi la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a mă asigura că totul este în regulă şi sunt luate toate măsurile”, a spus Ludovic Orban, preluat de Agerpres.

Presa a relatat că aproximativ 26.000 de tone de azotat de amoniu, o cantitate mai mare de aproximativ zece ori decât cea care a declanşat explozia din Beirut, se află depozitate în Portul Constanţa.

Premierul se află, vineri, în judeţul Dolj, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Primul punct al vizitei echipei guvernamentale a fost pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti, Tronsonul 1, unde a fost verificat stadiul lucrărilor.

Premierul mai vizitează Fabrica de Avioane Craiova, unde participă la semnarea contractului „Revitalizarea şi modernizarea aeronavelor IAR 99 Standard din dotarea MApN, în configuraţia IAR 99 SN”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri