Caută
Close this search box.

Primul oraş din România fără aleşi de la PSD şi Pro România

PSD şi Pro România, care au format o alianţă în Moldova-Nouă, judeţul Caraş-Severin, au rămas fără candidaţi în oraşul aflat pe Clisura Dunării, în urma unei decizii a instanţei.

Primarul din Moldova-Nouă, Adrian Torma, exclus din PNL în urma unui conflict cu Marcel Vela, şi devenit independent s-a înscris în cursa pentru un nou mandat din postura de candidat al Alianţei PSD-Pro România, cele două partide având candidaţi comuni la Moldova-Noua.

Candidatura lui Torma şi lista de consilieri din partea Alianţei PSD-Pro România au fost validate de Biroul Electoral de Circumscripţie din Moldova-Noua, dar decizia de validare a candidaturilor a fost contestată în instanţă de Iuliu Damian, un cetăţean din oraş care îl susţine pe candidatul PNL.

Damian a arătat că, potrivit unei hotărâri a Biroului Electoral Judeţean, în cazul alianţelor politice, propunerea de candidat trebuie semnată atât de reprezentanţii organizaţiilor judeţene, cât şi de reprezentanţii organizaţiilor locale ale celor două partide din alianţa, lucru care în cazul candidaturii lui Torma nu s-a întâmplat, pe documentele depuse fiind doar semnăturile de la „judeţ”.

În prima instanţă, Iuliu Damian a pierdut, dar în apelul judecat la Tribunalul Caraş-Severin a câştigat, obţinând o sentinţă care îi scoate din cursă pentru Moldova-Noua atât pe primarul Torma, cât şi lista de consilieri a Alianţei PSD-Pro România. Ziare.com a analizat sentinţa prin care Alianţa PSD-Pro România a fost scoasă din joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri